søndag den 20. oktober 2013

Uge 2 Eid Mubarak


Kære alle

Uge nr. 2 er gået, og vi er nu faldet lidt mere på plads. Der har i den forgangne uge været Eid og dermed 2 feriedage, hvor byen har emmet af festligheder og mennesker og børn om aftenen.

Vi har set fodboldbaner lidt uden for byen fulde af telte med mad og legetøj og et mylder af mennesker inde i Stone Town nede ved markedet om aftenen. Her har folk og især børnene været overdådigt pyntet op i store kjoler, og der har været musik til sent om aftenen.
Skulle man fovilde sig derned en aften, kan det anbefales at smage en tanzaniansk pizza stegt på pande. Den er ventetiden værd. 

Arbejdsmæssigt har ugen været præget af 2 dage med børneterapi. Fortsat ser vi mange børn med brandskader efter uheld med thé, åben ild eller kogende vand, som er tilgængeligt på gulvet eller jorden, og derfor er skyld i størstedelen af disse skader. Vi har stort set været alene på pinden i fysioterapien og har derfor gjort brug af Auntie Hidaya, som har oversat for os.

Vi har også været med på afdelingerne, hvor en del bekymringer går på, hvordan patienterne vil klare sig efter udskrivelse uden fortsat genoptræning pga. afstand eller hjælpemidler til at klare dagligdagen eller professionelle hjælpere.

Derudover begynder vi så småt at have opbygget et mindre netværk i og omkring byen. I går var vi på besøg hos Mary, som arbejder for Danida. I dag var Camilla på et house call hos et yngre par, som arbejder for Unicef og Red Barnet, da hustruen havde fået akut ondt i ryggen.

I går, lørdag, var vi på en Spice Tour. Vi blev kørt ud til en fremvisningsplantage fuld af krydderier og frugter og smagte på friske tanzanianske æbler, ingefær, gurkemeje, pebber og kaneltræer bare for at nævne et par stykker.
Turen sluttede med en times badning i det indiske ocean på en dejlig strand, og det var svært at komme op ad vandet igen.

Vi har også været omkring Old Slave Market, som ligger her i Stone Town, og klart er et besøg værd, omend man står tilbage med en ubehagelig følelse i kroppen.

I morgen rejser Jette hjem, og vi føler os rustede (og måske en anelse spændte) til at klare os på egen hånd fra nu af. Vi har indtil nu haft et fantastisk samarbejde med de lokale fysioterapeuter, så de skal nok hjælpe os og har lovet Jette, at vi er i gode hænder.

Mange hilsner fra
Jette, Anne-Sofie og Camilla


4 kommentarer:

 1. Skal I ikke have nogle sygeplejersker derned, som kan lære dem om sårpleje. Men det lå der måske ikke i anmodningen fra hospitalet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er norske sygeplejersker hernede. Vores projekt har kun fokus på at opgradere fysioterapien på hospitalet samt at få startet en fys uddannelse på øen

   Slet
 2. Det lyder som at i har det rigtig godt på øen! Det er så dejlig at bevæge sig i andre kulturer, og det må være ekstrem spændende at arbejde på hospital på Zanzibar! Jeg ved ikke om i har fået nyheden om, at der er født en lille fys-ergo baby i gruppen. Alt gik godt, og de har det alle 3 godt.
  Nyd jeres tid derned!
  KH Robert-Jan

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er meget spændende og vi ser nye ting hver dag. Idag var vi på intensiv hos en 3 årig dreng efter trafikuheld. Meget spændende og lidt anderledes end vores intensiv. Her tager man skoene af. Og når vi har fri, bader vi, spiser god mad mm, men bruger også en del tid på at læse faglitteratur, for der er meget nyt.
   Glæder mig til at se billeder af den lille nye fysergobaby og høre navnet. Hvem vandt væddemålet om fødslen? I må lige sende noget på mail. Og sig tillykke til Tine og Dennis og hils alle andre mange gange.

   Slet