onsdag den 9. oktober 2013

Vi er ankommet!

Hej allesammen, vi er kommet godt herned. Landede igår efter en fin flyvetur og tog til vores lejlighed hos Emerson & Green. Den ligger på 3. Sal op af en masse trapper. 3 værelser alle med eget bad og så deler vi en stor stue og køkken. Vi har også en dejlig tagterrasse. Vi har vifter, aircondition, store senge med myggenet mm.
Vejret er godt. Klar himmel og 30gr, med en kort byge på 30 min i morges, men der var vi jo alligevel på arbejde.

Vi mødte op på Mnazi Mmoja hospitalet imorgen og 5 min efter stod vi med hver vores patient, der stort set kun snakkede swahili. Det var en udfordring, men det gik over forventning. Vi havde stroke, carpaltunnelsyndrom, plexusoverrivning, ataksi, bækkenfrakturer, rygpatienter mm.
Ved 11.30 tiden gik vi med hver vores fysioterapeut op på afdelingen. Camilla gik med Abdul op til kirurgiske patienter på herreafd. Her var bla store problemer med inficerede sår som kunne føre til amputationer fordi der gik flere dage mellem de blev renset. Liggesår ses også ofte.
Jeg gik med japanske Yohei på de medicinske afd og så en 15-årig med hjerneskade efter malaria, en apopleksipatient og en amputeret dame. Afdelingerne er kønsopdelt og proppet med folk, for de pårørende passer dem. De sover på tæpper på gulvet. Dem uden pårørende får mad en gang om dagen af folk, der forbarmer sig. Forbindinger, slynger mm skal patienterne selv have med.
Der er ingen håndvaske el lign på stuerne og ingen rengøring. Så det var en spændende oplevelse. Men vi var nu forberedte på at det så sådan ud.

Vi er vældig påklædte i varmen. Og alligevel ikke korrekt påklædte. Man må simpelthen ikke vise at man har former, så nu har vi købt teltkjoler og tørklæder. Uniformerne går dog fint an.

Vi bruger fritiden på indkøb af ting og mad til lejligheden, få styr på simkort, lære vejen til arb.
Vi har gratis net i lobbyen, så der får vi også brugt lidt tid.
Indtil videre har alt mad været lækkert og autentisk. Det tegner godt!!

Vi skriver lidt mere, når ugen er omme. Vi håber meget at skulle ud til strandene på østsiden af øen i  weekenden, som blir lidt længere pga helligdage.

Mange solrige hilsener Camilla, boss Jette og Anne-Sofie


2 kommentarer:

  1. Fedt at høre, vi tænker på jer, kan i tro!

    SvarSlet
  2. Tak for info vi glæder os til at få strandnews.

    Peter Ditlevsen

    SvarSlet