søndag den 3. november 2013

Hvidovre 236 og Hurumzi 236

Så har jeg været hjemme i Danmark i godt en uge. Det er rigtig efterår , det regner og stormer, så godt at høre at I har det godt på Zanzibar. Ja 236 hedder det jo begge steder, men der er forskel. Hvidovre har en anden temperatur, ikke så mange åbne udendørs arealer, ingen VIP afdeling, patienterne lider af helt andre sygdomme omend noget er ens, de pårørendes opgaver er helt forskellige og nu har vi fri besøgstid ikke noget med kl. 13 som hos jer, det samme gælder booking og transport det er anderledes og også ændret mens jeg var væk. Da jeg kom hjem, er der ikke længere kørsel til den specialiserede genoptræning fra hospitalet, det er kommunen der skal betale- lige nu kører vi på en særaftale og skal snart mødes med Direktionen om det, så en noget anden udfordring end jeres. Ved I hvordan patienterne kommer ind til Mmazi Mnoja, med Dala Dala, knallert eller  gåben?
På vejen hjem så jeg  Kilimanjaro fra flyet. Den ser ikke så stejl ud, jeg tror sagtens, du kan gå op Anne Sofie, du tager jo trapperne flere gange dagligt på Hurumzi 236.
Det var  et par forrygende uger, vi havde sammen, og jeg synes vi kom godt i gang, om end I blev kastet lige ud i arbejdet, jeg tror desværre ofte det er sådan, hørte fra de tidligere Nordmærd at pludselig stod der nogle studerende fra KCMS, uden nogle havde hørt noget om det- vær forberedt på at det kan ske igen.
Jeg lægger nogle billeder op af de patienter vi så ( og som vi havde fået lov til at fotograferer) - det er jo jeres virkelighed dernede og det var jo noget anderledes end Hvidovre. Fx.den 5 årige dreng med rygdeformiteter efter tuberkulose,  den unge pige med malaria, som efter al sandsynlighed havde angrebet hjernen, jeg tror hjernestammen var afficeret da hun havde disse voldsomme dystonier. gad vide hvordan det går med hende nu hvor familien tog hende hjem igen? Pigen hvor jeg var med til at lave skinner til armene, efterfølgende har jeg tænkt på om hun er "glasbarn", osteogenisis imperfecta, hvor knoglerne risikere at brække. Hendes skelet var i alt fald meget abnormt. Trafikulykker den unge mand med mange costabrud, fraktur flere steder på skulderen og hvor Abdull sendte ham retur til ort. kir så du kunne afgøre om de ville ostosyntere de løse fragmenter. Drengen med de klumpfodslignede ben, men som jo manglede lægbensknoglerne og som havde været i Indien, hvor de havde foreslået amputation- men hvor Salimm ville lave en form for ståstøttestativ. Efterfølgende har jeg tænkt på at Blade Runner ( fra Sydafrika) jo også var født uden fibula eller tibia, han blev også amputeret som lille- og kom jo både op og gå og ikke mindst løbe.

Håber det går godt med jeres undervisning, rygtræning gruppevis eller individuelt og opgørelser over patienterne. Kollegaerne herhjemme glæder sig rigtig meget til at høre mere om arbejdet, så de kan forberede sig så godt som muligt. Containeren er pakket, Bolette gjorde et kæmpe arbejde sammen med   to fra teknisk afdeling og Global Medical Aid, så forhåbentligt kommer det frem mens I stadig er der. Vi er ved at få sendt de originale forsendelsespapirer til dr. Jamala, så han kan få det ud af havnen, det må I gerne fortælle ham på mandag, hvad med poolen er den på vej væk? Spørg endelig til det, og bed lige Adam om at sende mig et prisoverslag på maling af  Fysioterapien, ja der er mange ting I har fat i.  Jeg håber, at det fungerer godt i lejligheden, at myggenettene er sat op i stuen, det ser superdejligt ud i jeres køkken med de vilde vegetar kokkerier- er  I snart klar til fisk eller rejer i eget køkken eller bliver det ved gående muslinger på dekorationsbakken? En af mine muslinger havde også en lille snegl i "maven" så den ligger udenfor på terrassen.
Om alt går vel mødes kollegaerne snart med mig og ser billeder, taler opgaver, praktiske ting etc. og så får I sikkert en masse konkret spørgsmål fra dem. Hvis vi skal vide noget specielt fra jer, så send lige en mail. Hyg jer i varmen, ved stranden eller på terrassen, hils alle dernede. Jette

Ingen kommentarer:

Send en kommentar